15 Aralık 2010 Çarşamba

Kahverengi Gözlere Nasıl Makyaj Yapılır

Kahverengi göze makyaj yaparken birkaç basit yöntemle gözleri ön plana çıkarmak mümkün.  Doğru far seçimi, göz kalemi rengi ve uygulanan tonların yoğunluğu göz makyajında önemli rol oynuyor. Eğer gözleriniz koyu kahverengiyse siyah tonlarında yapılan dumanlı makyaj çok çarpıcı durabiliyorken, eğer gözlerinizde hafif elalık varsa haki – yeşil renklerde kullanılan göz kalemi ya da farı gözlerinizdeki yeşili ön plana çıkararak ışıltı katabiliyor.
                                                      
Kahverengi gözlü ünlülerin, makyaj ustalarına teslim ettikleri gözlerini hangi yöntemlerle mükemmel bakışlara dönüştürdüklerine gelince…

Metalik Göz Farı

Jessica Alba çikolata kahvesi gözlerini, metalik mavi ve altın sarısı göz farı kullanarak ön plana çıkarmış. Mavi metalik göz kalemi kullanarak gözlerinizin alt ve üst kısmını çizip, göz kapağınızın altına altın rengi far sürerek sizde bu görünümü yakalayabilirsiniz.

Jessica Alba - Metalik Göz Farı

Dumanlı Gözler

Eva Longoria, siyah göz kalemi ve siyah göz farıyla dumanlı ve çekici bakışlar elde etmiş.  Ayrıca Vanessa Hudgens gibi alt kirpiklerinize de rimel sürerek bakışlarınızı daha da güzelleştirebilirsiniz.

Eva Longoria - Dumanlı Göz Makyajı

Kim Kardashian - Dumanlı Göz Makyajı


Vanessa Hudgens - Dumanlı Göz Makyajı

Kedi Gözler

Siyah göz kalemi kullanarak ve siyah göz farını gözlerinizin dış çizgisinden biraz daha uzatarak uygularsanız siz de Nicole Scherzinger ve Eva Mendes gibi kedi gözü bakışları elde edebilirsiniz.

Nicole Scherzinger - Kedi Göz Makyajı

Eva Mendes - Kedi Göz Makyajı

Takma Kirpikler

Kirpikleriniz eğer seyrekse ya da kısaysa, Olivia Palermo gibi sadece gözünüzün üst çizgisine siyah kalem çizerek ve takma kirpik kullanarak doğal duran çekici bir görünüm kazanabilirsiniz.

Olivia Palermo - Takma Kirpikler

Canlı Renkler

Solange Knowles gözünün üst çizgisine mavi far ve alt çizgisine çarpıcı sarı renkte far kullanarak gözlerine canlılık katarak ön plana çıkarmış.

Solange Knowles - Canlı Renkler


Doğal Tonlar

Kahverengi gözlerinize dikkat çekmek için her zaman çarpıcı renkte far kullanmanıza gerek yok, Jennifer Lopez gibi doğal şeftali tonlarında far kullanarak hem doğal hem çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.

Jennifer Lopez - Doğal Göz Makyajı

Renkli Farlar

Gözlerinizin rengini tamamlayıcı olacak yeşil, mor, mavi tonlarda far kullanarak Natalie Portman, ya da Katherine Heigl’ınkiler gibi büyüleyici bakışlara sahip olabilirsiniz.


Natalie Portman 

Katherine Heigl 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...