15 Aralık 2010 Çarşamba

Prens William ve Kate Middleton 29 Nisan’da evleniyor


İngiltere’nin en gözde bekarı Prens William da bekarlığa veda ederek, evlilik dünyasına 8 yıldır birlikte olduğu Kate Middleton’la adım atmaya hazırlanıyor. Ünlülerin Kıskandıran Nişan yüzükleri adlı yazımda William’ın Kate’e nişan yüzüğü olarak annesi Prenses Diana’nın yüzüğünü verdiğini yazmıştım. Çiftin yakın zamanda yayınlanan nişan fotoğraflarında da bu yüzüğü görebilirsiniz. 

Prens William ve Kate Middleton Nişanlandı
Prens William ve Kate Middleton Nişanlandı

29 Nisan’da yapılacak düğün için binlerce yabancı turist şimdiden o tarihlerde Londra’ya gidebilmek için rezervasyon yapmış bulunmakta ve beklenen turist akını gerçekleşirse yetkililer bahar döneminde İngiltere’nin ekonomisinin canlanmasını bekliyorlar.  

Bulutların üstünde uçtuklarını belirten çift, düğünleri için İngiltere’nin en ünlü katedrallerinden Big Ben’in hemen yakınında olan Westminster Abbey’i seçtiler. Westminster Abbey, İngiltere tarihinde Prenses Elizabeth ve Prens Philip’in düğünleri gibi birçok önemli kraliyet düğününe ve tac giyim törenine misafirlik yapmış olmasına rağmen aynı zamanda üzücü olarak Prens William’ın annesi Prenses Diana’nın 1997’de cenaze töreninin yapıldığı katedraldi.


Prenses Diana'nın Cenazesi
Prenses Diana'nın Cenazesi
Prens William ve Kate Middleton Westminster Abbey’i seçmelerinde rol oynayan nedenler için; görkemli güzelliği, 1000 yıllık Kraliyet tarihindeki yeri ve büyüklüğüne rağmen çok samimi bir ortamı olmasını belirtmiş.

Westminster Abbey

 

Westminster Abbey

2000 konukluk kapasitesi olan Westminster Abbey’de olacak düğüne P. Diddy, Michele Obama gibi konukların davet edileceği şimdiden belirlendi ayrıca Prenses Diana’nın yakın arkadaşı Sir Elton John’un düğünde bir müzik performansı sergileyeceği konuşuluyor.



Prens Charles ve 300 yıldır ilk defa kraliyet ailesinden olmayan, normal bir İngiliz vatandaşı olan gelin Diana ise, 29 Ocak 1981’de St. Paul Katedrali’nde evlenmişlerdi. Dünya çapında 750 milyon kişinin izlediği düğünden sonra Buckingham Sarayı’na gidilip 120 konuğa küçük bir yemek verilmişti. 

Prenses Diana ve Prens Charles'ın Düğünü
Şimdi en büyük merak konularından biri ise Kate Middleton’ın düğünde nasıl bir gelinlik giyeceği… Prenses Diana ‘nın Elizabeth ve David Emanuel tarafından tasarlanan gelinliği ipek taftandan yapılmış, dantel, el işi süslemeleri ve 10.000 inciden oluşuyordu ve tam 7.6 metre kuyruğu vardı.
Kate Middleton’ın da Diana gibi uzun kuyruklu bir gelinlik seçip seçmeyeceği, seçerse de kuyruğunun kaç metre olacağı ve kim tarafından tasarlanacağı hepsi bir merak konusu.
Prens Charles ise düğüne ordu üniformasıyla katılmıştı. Prens William’ın da babası gibi düğüne üniformasıyla katılması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...